MISEL  NAJ  BO ZDRAVILO – NE STRUP

 

Začnimo se zavedati svojih misli

 

Kot pravi duhovni učitelj Lao Tzu:

Pazi na svoje misli, one postanejo besede, pazi na svoje besede, one postanejo dejanja, pazi na svoja dejanja, one postanejo, navade, pazi na svoje navade one postanejo karakter, pazi na svoj karakter on postane tvoja usoda.

 

V našem umu so misli stalno prisotne. To so lahko negativne ali pozitivne. Bodimo pozorni na naše misli. Tako imamo možnost izbrati vsebino naših misli, namesto pritoževanja izberimo razumevanje, namesto negativno izberimo pozitivno. Mogoče nam to ne uspe prvič, ko se tega lotimo. Nič hudega, saj nam tudi druge veščine, ki smo se jih učili v življenju niso uspele prvič, na primer kuhanje kosila, učenje smučanja in druge veščine. Vse v življenju je veščina, ki jo moramo trenirati in krepiti, to je kot mišica.  Ko okrepimo mišice, se zgodi “čarvnija” : sami lahko izbiramo svoje misli; misli vodijo v čustva, čustva v počutje.

Postanimo kreator svojih misli – ozavestimo misli, ozavestimo možnost izbire svojih misli, to nas osvobaja negativnih čustev in trpljenja, ki nam ne koristi.

 

Osebno takrat čutimo neverjetno senzacijo notranje moči in hkrati popolno svobodo. Sami lahko izbiramo svoja počutja. Osvobojeni smo. Tako lahko v trenutku, ampak res v stotinki sekunde preklapljamo med svojimi izbirami. Od napetosti do popolne sproščenosti, od nestrpnosti k absoluten miru, vse je dosegljivo – vsa stanja so nam dostopna.

 

 

Sprejmimo odgovornost za svoje življenje

 

 

 

Ko se zavedamo te veličine in moči, ki nam je dana, ob zavedanju, da lahko izbiramo svoje misli, potem postanimo odgovorni za svoje življenje. Od nas je odvisno, kako bomo kreirali svoje misli, kako se bomo počutili, kaj se nam bo zgodilo v življenju. Tudi bolezen si velikokrat prikličemo sami. Za zdravje vedno ne potrebujemo zdravila. Boljša pot do zdravja je miren um, mirno srce in mirna duša. Radost in ljubezen sta najboljše zdravilo. V sebi  poiščimo vse prepreke, ki nam onemogočajo dostop do radosti.

 

Iščimo ljubezni in radosti znotraj sebe in ne zunaj sebe,  vse je v nas.

 

 

Vse je energija. Vse ima svojo v tem vesolju ima frekvenco in vibracijo – tudi naše misli in naša čustva. Frekvence in vibracije misli,  vplivajo na frekvenco notranjih organov v telesu.Prepogosta, premočna negativna čutvena aktivnost, lahko poškoduje organe. Frekvence pozitivnih  čustev in uravnoteženih misli, okrepi in zdravi notranje organe. Zdravje je torej močno odvisno tudi od čustev. Kitajska medicina uči, da vsakemu organu v telesu pripada “njegova” emocija oz. čustvo, ki povzroča disharmonijo, človek lahko zboli. Torej, čustva v telesu povzročijo spremembe, lahko pa tudi bolezenska stanja.