Lifting  obraza na   naraven  nekirurški  način z vadbo obraznih mišic.

 

Lifting obraza se izvaja s pomočjo posebnih masažnih tehnik, ki najprej sproščajo, potem pa trenirajo mišice na obrazu, vratu in  tudi dekolteju. Na obrazu imamo 57 mišic, ki so med seboj pobezane. Redna vadba teh mišic  pomaga krepiti in tonizirati mišice. Koža je pripeta na mišice, – če so mišice trenirane in v dobrem stanju držijo kožo napeto, tako se znaki staranja upočasnijo.   Z masažno tehniko, dvigujemo  in krepimo mišice čela, mišice okrog oči, lica, vrat, ustnice. Tako so mišice bolj prekrvavljene, dobijo več hranilnih snovi.

Učinki masaže so vidni takoj, vendar je tehniko potrebno izvajati pogosteje če želimo zelo dobre rezultat.

 

 

 

57 mišic obraza

               

 

Učinki

 

  • Toniziranje mišic obraza: Vadba mišic obraza, kot je izvajanje specifičnih vaj, lahko pomaga krepiti mišice na tem področju. Posledično se mišice dvignejo in zategnejo, kar prispeva k bolj čvrstemu videzu obraza.
  • Povečanje cirkulacije: Med vadbo mišic obraza se poveča cirkulacija krvi. To spodbuja dostavo hranil in kisika v kožo, kar lahko prispeva k bolj zdravemu in sijočemu videzu kože.
  • Limfna drenaža: Vadba mišic obraza in hkratno izvajanje masaže lahko pomagata spodbujati limfno drenažo. To pripomore k odstranjevanju odvečne tekočine, toksinov in oteklin, kar lahko zmanjša videz podočnjakov in otekanja.
  • Zmanjšanje napetosti: Vadba mišic obraza in masaža lahko pomagata sprostiti napetost v mišicah, ki je pogosto prisotna zaradi stresa in napetosti. Sproščene mišice pomagajo zmanjšati napetostne gube in dajejo bolj sproščen videz kože
  • Stimulacija proizvodnje kolagena in elastina: Intenzivna vadba mišic obraza lahko spodbuja proizvodnjo kolagena in elastina v koži. Ti dve snovi sta ključni za ohranjanje čvrstosti in elastičnosti kože, zato njihova povečana proizvodnja lahko prispeva k izboljšanju videza in zmanjšanju gubic.

 

Prijava